Stichting Sociale Kunst  zet zich in om bijzondere kunst, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking, te laten zien aan het brede publiek. Het biedt onder andere een (online) platform waarop veel schilderijen te bewonderen zijn. Via het platform kan de kunst bekeken en gekocht worden. Zowel door particulieren als bedrijven.

De exposities die Stichting Sociale Kunst organiseert vinden zowel on- als offline plaats, met als doel dat meer mensen kunnen genieten van erg mooie, bijzondere en bovenal unieke kunst met een verhaal. Dit draagt bij aan het gevoel van eigenwaarde van de kunstenaars en heeft zo een positieve invloed op hun levens.

Stichting Sociale Kunst heeft een nauwe samenwerking met Atelier Verfstreken van Ipse de Bruggen. Ook hebben zowel Verfstreken als Sociale kunst samenwerkingsverbanden met veel instelling in de omgeving. Dit zijn onder andere culturele-, zorg-, en onderwijsinstellingen en een groeiend netwerk in de kunstensector.

Netwerk:
Atelier Herenplaats
Outsider Art
Galerie/Atelier Sta-art
Het Dolhuys Museum
Singer Museum
Galerie Rijlaarsdam
Galerie Coq Schelten
Atelier Brugspin Woutershof
Theater Castellum
Parkvilla
Scala Kunst
Schoutenhuis
Rabobank
IVN
Wijnbar enzo
Knappe Kappers
De Verrassing
Baronie
Wonen Centraal
Gemeente Alphen aan den Rijn
Gemeente Waddinxveen
SWA
Albert Heijn
Hospice Alphen aan den Rijn
Rechtbank Dordrecht
Goede Herderkerk
Montesorischool
Zoetermeer
Prismaschool
Maximabrug Alphen aan den Rijn
Regthuis Nieuwkoop
Colliers, vastgoedeigenaar/dienstverlener
Wille en Donker advocaten
Groene Hart Kunstprijs
VPRO Kunstprijs (Nelleke van der Krogt)
Reinis Reiniging en Afvalverzameling

Verfstreken en Sociale kunst zoeken altijd partners die deel willen nemen in een dynamisch netwerk, dat groeit van ondersteunende, aanvullende en inhoudelijke noodzaak.

 

Delen