foto Arno Blom bij publicatie over OAM

Kunst van Atelier Verfstreken naar collectie Outsider Art Museum in Amsterdam

 

De originele, kleurrijke kunstwerken van Atelier Verfstreken, (Stichting Ipse de Bruggen), werden onlangs opgemerkt door het bestuur van het Outsider Art Museum (OAM). Dit museum is onderdeel van de Hermitage in Amsterdam en Het Dolhuys in Haarlem.

 

Het Outsider Art Museum (OAM), toonde zich geïnteresseerd in de uitgebreide collectie van Atelier Verfstreken, vanwege de exclusieve vormgeving en professionele uitvoering. De originele kunst van Atelier Verfstreken verrast met een andere kijk op kunst en neemt je mee in de belevenis van de kunstenaar. Het OAM kocht daarom enkele abstracte kunstwerken aan van Arno Blom, ter uitbreiding van de eigen collectie Outsider Art. Arno is een kunstenaar met het syndroom van Down en hij maakt kleurrijke kunstwerken met acrylstift, potlood en verf op papier of doek. Zijn expressieve werk kenmerkt zich door kleurige vlakverdelingen en een originele, zeer gedetailleerde lijnvoering.

 

Atelier Verfstreken, gehuisvest in theater Castellum in Alphen aan den Rijn, ondersteunt kunstenaars met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt bij  het ontwikkelen van hun mogelijkheden en talenten, hetgeen hun autonomie ten goede komt.

Er worden regelmatig exposities gehouden en de bewoners van Alphen aan den Rijn kunnen binnen lopen om de kunstwerken te bewonderen of een praatje te maken met de kunstenaars. Door dit contact met de bewoners en omgeving, weten de kunstenaars zich gezien en gewaardeerd.

.

Kenmerkend voor Outsider Art kunst is, dat de kunstenaars zich niet laten beperken door stilistische of historische tendensen en stromingen.

De openheid en kwetsbaarheid van hun kunstwerken wordt door het kunstminnende publiek gewaardeerd, wat tot uiting komt in de toenemende belangstelling voor Outsider Art. Ook voor veel moderne kunstenaars vormt het een bron van inspiratie.

 

Atelier Verfstreken verheugt zich op de artistieke samenwerking met het  OAM, en de culturele uitwisseling tussen het museum in Amsterdam en het atelier in Alphen aan den Rijn.

Het atelier wil met een kunstacademie voor mensen met een beperking, kunstenaars met mogelijkheden, iets toevoegen aan de inclusieve samenleving van Alphen aan den Rijn.

Met een Outsider Art Galerie en expositieruimte, waar ook andere kunstenaars in kunnen participeren, kan het atelier een exclusieve toegevoegde waarde vormen voor de kunst en cultuursector in Alphen aan den Rijn. Het atelier wil in samenwerking met particulieren, organisaties en bedrijven een cultureel platform bieden/vormen in het Castellum om met elkaar Alphen aan den Rijn cultureel op de te kaart zetten.

 

 

Arno op AD.nl

 

Delen